Cursussen

Bij Klimcentrum Yellow Stone bieden we enthousiaste klimmers de kans om hun vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Indoor toprope cursus

Wat omvat de cursus?

Onze Indoor Toprope Cursus bestaat uit vier sessies van elk twee uur, waarin je de essentiële kennis en vaardigheden zult verwerven om veilig en zelfverzekerd toprope te klimmen in onze klimhal. Onze ervaren instructeurs zullen je begeleiden en je vertrouwd maken met alle aspecten van toprope klimmen, inclusief knopen, touwbeheer, techniek en veiligheidsprocedures.

Het examen

Na het voltooien van de cursus krijg je de kans om je nieuwe vaardigheden te demonstreren tijdens een examen. Dit examen is ontworpen om ervoor te zorgen dat je de nodige kennis en praktische vaardigheden hebt om toprope te klimmen op een veilige en zelfstandige manier. Het behalen van het examen is een belangrijke mijlpaal op je klimreis.

NKBV Indoor Toprope Bewijs

Na het behalen van de cursus ontvang je een indoor toprope bewijs. Met dit certificaat kan je bij iedere klimhal in Nederland laten zien dat je veilig kan klimmen en zekeren.

€95,- p.p. Boek nu

Beginners cursus

Deze cursus is alleen te volgen na het behalen van het indoor toprope certificaat.

Stap binnen in de opwindende wereld van klimmen met onze speciaal ontworpen beginnerscursus bij Klimcentrum Yellowstone. Of je nu nieuw bent in de klimsport of je vaardigheden wilt aanscherpen, deze cursus biedt de perfecte introductie tot het plezier en de uitdagingen van het klimmen.

Tijdens de cursus nemen onze ervaren instructeurs je mee door essentiële technieken en oefeningen die de basis leggen voor een succesvolle klimervaring. Leer het opbouwen van je uithoudingsvermogen, verbeter je voetplaatsing, en ontdek hoe je efficiënt gebruikmaakt van handgrepen en grepen.

Onze beginnerscursus is niet alleen gericht op het ontwikkelen van fysieke vaardigheden, maar ook op het opbouwen van zelfvertrouwen en het begrijpen van de strategieën achter het klimmen. Ontdek het juiste ritme, leer hoe je problemen oplost en word vertrouwd met de klimterminologie.

De cursus biedt een gestructureerde en ondersteunende omgeving waarin je op je eigen tempo kunt leren. Of je nu solo de uitdaging aangaat of samen met vrienden, onze beginnerscursus belooft een verrijkende ervaring te zijn die je de basis geeft om verder te groeien als klimmer.

Deze cursus bestaat uit 3 lessen van 2 uur. In iedere les wordt een ander onderwerp behandeld, na het voltooien van de cursus ben je instaat om jezelf naar een hoger niveau te trainen.

€130,- p.p. Boek nu